Gyakornoki programok indulása!

A KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar és az Innovációs és Technológiai Minisztérium együttműködésével szakmai gyakorlati lehetőségeket kínál az alábbi témakörökben:

A programokban a szakterületi képzésben részesülő BSc és Msc hallgatók vehetnek részt, minden program 15 fő számára nyújt lehetőséget.

További információkért forduljanak Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., vagy jöjjenek el a tájékoztató és konzultációs előadásokra:

  • Légi szakág tájékoztató:  2020. szeptember 16. 15:00, BME J202 terem
  • Vasúti szakág tájékoztató:  2020. szeptember 17. 15:00, BME J210 terem
  • Vízi szakág tájékoztató:  2020. szeptember 17. 16:30, BME J210 terem

További részletek a Bővebben után!

A programban résztvevő hallgatók, sikeres felvételt követően a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.-vel kötnek egy szemeszterre szóló szerződést, ahol a mentor irányítása mellett kell együttműködni az ITM munkatársaival.
A programban való résztvevők számára a
KTI részmunkaidős munkaszerződés alapján, munkabért fizet – a részvétel jellegétől, gyakoriságától függően – akár bruttó 150 000 Ft/hó összeget.

A programban résztvevők feladatai
A feladatok megkezdését megelőzően általános és speciális jelleggel tartott szakirányú munkahelyi oktatást követően szakértői irányítás, koordináció és feladat meghatározás mellett, junior gyakornoki részvétel a szakági hatósági és felügyeleti tevékenységekben.

Légiközlekedési Junior Gyakornoki Program

A program célja

A programban részvevő egyetemi hallgatók a légügyi felügyeleti tevékenységében történő gyakorlati részvételükkel tapasztalatot szerezzenek a hatóság szakmai eljárásaiban, a KTI Közlekedéstudományi Intézet NKft. (KTI) szervezésében.

Miért ajánljuk?

Tudod mire jó a típus alkalmassági bizonyítvány? Tudod hogyan néz ki a légijárművek üzembentartási engedélye? Tudod, hogyan történik a szakszolgálati engedélyek kiadása, a pilóta és légiforgalmi irányító képzés? Tudod, hogyan zajlik a repülőterek és repülők ellenőrzése?
Nem tudod?
Gyere el, és megtudod!

A Junior Gyakornoki Programon keresztül lehetőséged nyílik megismerni:

  • az ágazat ipari szereplőit, azok főbb profiljait, repülőterek, légitársaságok, karbantartó szervezetek, légiforgalmi szolgáltatók, gyártók helyszíneinek bejárásával, vezető menedzserek ismertető előadásainak meghallgatásával;
  • a légügyi hatóság felügyeleti tevékenységét munkafolyamatait, eljárásait, a kiadott dokumentumokkal (licenszek, engedélyek, határozatok, végzések);
  • az adott (választott) részszakterületet meghatározó jogszabályi környezetet, a vonatkozó hatósági eljárásokat, a kiadott dokumentumokat, nyilvántartásokat és azok kezelését.

Részletek ITT.

Vasúti Közlekedési Hatósági Junior Gyakornoki Program

A program célja

A programban részvevő egyetemi hallgatók a vasúti közlekedési hatóság tevékenységében történő gyakorlati részvételükkel tapasztalatot szerezzenek a hatóság szakmai eljárásaiban, a KTI Közlekedéstudományi Intézet NKft. (KTI) szervezésében.

Miért ajánljuk?

Tudod milyen műszaki követelmények vonatkoznak egy vasúti jármű tervezésére, mik a típustesztek, mire jó a vasúti járművek típus-engedélye? Tudod, hogy folyik a vasúti járművek szervizelésének, javításának felügyelete? Tudod, mi kell ahhoz, hogy egy vasútvállalat elindíthassa az első vonatát? Tudod, hogyan folyik a vasútvállalatok felügyelete? Tudod, hogyan történik a vasúti munkavállalók képzése, vizsgáztatása, egészségügyi alkalmasságuk ellenőrzése? Tudod, milyen rendszerek teszik lehetővé a vasúti közlekedés biztonságos lebonyolítását? Tudod, hogyan zajlik a vasúti rendszerek építésének engedélyezése és felügyelete? Tudod mi az a NoBo, DeBo, AsBo, ECM, hogy mi az az ERA, esetleg a vagonbuktató, vagy a biztonsági  kultúra?
Nem tudod?
Gyere el, és megtudod!

A Junior Gyakornoki Programon keresztül lehetőséged nyílik megismerni:

  • az ágazat ipari szereplőit, azok főbb profiljait, vasúti létesítmények, vasúti járművek, vasúttársaságok, karbantartó szervezetek, vasúti szolgáltatók, gyártók helyszíneinek bejárásával, vezető menedzserek ismertető előadásainak meghallgatásával;
  • a vasúti hatóság engedélyezési és felügyeleti tevékenységét munkafolyamatait, eljárásait, a kiadott dokumentumokkal (tanúsítványok, engedélyek, határozatok, végzések);
  • az adott (választott) részszakterületet meghatározó jogszabályi környezetet, a vonatkozó hatósági eljárásokat, a kiadott dokumentumokat, nyilvántartásokat és azok kezelését;
  • a hatósági feladat ellátás nemzetközi aspektusait;
  • a hazai és az Európai Uniós szabályozási rendszer működését.

Részletek ITT.

Víziközlekedési Junior Gyakornoki Program

A program célja

A programban részvevő egyetemi hallgatók a víziközlekedési felügyeleti tevékenységekben való gyakorlati részvétellel tapasztalatot szerezzenek a hajózási hatóság szakmai eljárásaiban, a KTI Közlekedéstudományi Intézet NKft. (KTI) szervezésében.

Miért ajánljuk?

Tudod mire jó az ARPA vagy a GMDSS kezelő bizonyítvány? Tudod, hogyan néz ki a kikötők üzembentartási engedélye? Tudod, hogyan történik a hajózási képesítő okmányok kiadása és nyilvántartása, a hajósok képzése? Tudod, hogy milyen  szervezet a CESNI, IMO, EMSA, DC, CCNR?
Nem tudod?
Gyere el, és megtudod!

A Junior Gyakornoki Programon keresztül lehetőséged nyílik megismerni:

  • A víziközlekedési szakterület nemzetközi, uniós és hazai szabályozási környezetét, szervezeteit, az ágazat szereplőit, azok főbb profiljait: kikötők, hajós társaságok, képzőszervek, munkaközvetítők helyszíneinek bejárásával, vezető menedzserek ismertető előadásainak meghallgatásával;
  • az ITM-ben végzett hajózási hatósági felügyeleti tevékenység munkafolyamatait, eljárásait, a kiadott dokumentumokkal (bizonyítványok, engedélyek, határozatok, végzések);
  • az adott (választott) részszakterület meghatározó jogszabályi környezetét, a vonatkozó hatósági eljárásokat, a kiadott dokumentumokat, nyilvántartásokat, az alkalmazott szakrendszerekkel és azok kezelését.

Részletek ITT.