Hírek

Laborgyakorlatok pótlása

A laborpótlásra jelentkezett hallgatók az alábbi beosztás szerint tehetik ezt meg: 

Hőtan, Hő- és áramlástan I.:
AE1: 2021. 12. 16. 09:15, AE labor

AE2,AE4: 2021. 12. 16. 10:15, AE labor

AE3: 2021. 12. 16. 11:15, AE labor

Áramlástan, Hő- és áramlástan II.:
AE1, AE2, AE3: 2021. 12. 16. 12:15, AE labor

AE4: 2021. 12. 17. 10:15, 2021. 12. 17. 8:15, AE labor

Járművek hő- és áramlástechnikai berendezései I.:
2021. 12. 16. 14:15, AE labor

A pótmérésekkel kapcsolatban a laborgyakorlatokra érvényes szabályok vonatkoznak, a mérésre felkészülten kell érkezni! Azon hallgatók, akik előzetesen nem jelentkeztek a laborpótlásra a mérésen nem vehetnek részt!

Laborgyakorlatok pótlására jelentkezés

A Hőtan, Áramlástan (Hő- és Áramlástan I. , II.) és Járművek hő- és áramlástechnikai berendezései I. c. tárgyak laboratóriumi gyakorlatainak pótlására jelentkezni szükséges
A pótmérésre jelentkezni e-mailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen kell. A levél tárgya: Pótlabor jelentkezés legyen. Kérjük, hogy minden esetben tüntessék fel a nevüket, neptun-kódjukat, valamint a tantárgynevét, a pótolandó labor nevét és kódját is. Amennyiben a szükséges információk hiányoznak a jelentkezésből, úgy a jelentkezés nem kerül feldolgozásra.

A pótlásra jelentkezés határideje: 2021.12.09. csütörtök 12:00.
Mivel a pótlabor az aláírás-pótlást szolgálja, díjköteles pótlásnak számít. Ezért a pótlaborra jelentkezőknek a Neptun-ban is jelentkezniük kell a tantárgyból meghirdetett "díjköteles pótlás" alkalomra. Ez nem jelenti azt, hogy a pótlabor a "díjköteles pótlás" időpontjában lesz, mert az igények felmérése után a pótlás módjáról és időpontjáról 2021.12.13. hétfőtől lehet a honlapon tájékozódni.

Aki nem adta le jelentkezését a feltüntetett határidőig, vagy a félév során igazolatlan hiányzást/sikertelen beugrót követően egy mérést más alkalommal pótolt, az a pótláson nem vehet részt.

A laborok teljesítéséről az alábbi linkeken lehet tájékozódni. A táblázatok a feldolgozás pillanatnyi állását mutatják.

Probléma, hiány esetén kérdéssel a mérést végző laborvezetőkhöz lehet fordulni.

Hőtan, Hő- és áramlástan I.:   2022.01.05.
Áramlástan, Hő- és áramlástan II.:  2021.12.07.
Járművek Hő- és Áramlástechnikai berendezései I: 2021.11.22.

 

Szakmai gyakorlat

Numerikus áramlástani szimulációkkal kapcsolatos szakmai gyakorlati lehetőség. Bővebben információ a Műszaki szimulációk munkacsoport honlapján.

Pilótaképzésről az indexen

A repülés specialista és repülési szakmérnök képzésekről a pénzcentrum készített egy átfogó cikket, mely az Index hírportálra is felkerült.

900 ezer forintos kezdő fizetés? Nem vicc, ilyen is van Magyarországon

Légiforgalmi pilóta program

Aviation Engineering és Aviation Specialist szakirányú továbbképzéseket indít Tanszékünk partnerek közreműködésével.

További információért kérjük látogassa meg a képzés honlapját!

 

TOVÁBB

Üdvözöljük a Repüléstudományi és Hajózási Tanszék honlapján!

Tanszékvezető:  Dr. Rohács Dániel, egyetemi docens

Honlapunkon betekintést ad a Repüléstudományi és Hajózási Tanszékhez köthető legfontosabb oktatási, kutatási, tudományos tevékenységekbe, eredményekbe, alapvetően az alábbi kompetenciák vonatkozásában: légi- és vízi jármű tervezés, modellezés és szimuláció, pilótaképzés, MRO, ATM és UTM. Mai aktív kutatás témák az elektromos és hibrid hajtásrendszerek, a fenntarthatóság kérdései, a pilótanélküli és koncepcionálisan új járművek tervezési módszertana, konfliktus és forgalom management, az autonóm légijárművek üzemeltetése, valamint humán faktor területekhez köthetőek.

Friss hírekért, érdekességekért kövessen minket más platformokon is:

Facebook oldalunk

Youtube csatornánk