A Tanszék a hagyományokhoz híven, évek óta koordinálja a Magyar Repüléstudományi Napok című konferenciát. 2017-től kezdve, a munkába becsatlakoztak a HungaroControl szakemberei is, ezzel növelve a konferencia megjelenését, szakmai színvonalát.

A Repüléstudományi Napokon a vállalati és intézményi vezetők szólnak szakterületeik fejlesztési irányairól, aktuális kihívásairól, problémáiról, és a repüléssel foglalkozó szakértők, kutatók, fejlesztők bemutatják legújabb tudományos és szakmai eredményeiket.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

A 2017-ben megrendezett XIX Repüléstudományi Napok konferenciát Tóth Andor Nándor, az NFM helyettes államtitkára nyitotta meg, az előadások között megjelent például a drónokkal, légiforgalmi irányítással, repülőtér fejlesztéssel, repülőiparral, új diszruptív technológiákkal, hibrid kisrepülőgéppel vagy humánfaktor elemzéssel foglalkozó előadás.

A 2019-ben megrendezett Konferenciát Érsek István, az ITM helyettes államtitkára nyitotta meg, az előadások alapvetően a diszruptív innovációra, illetve a Tanszék EFOP projekt eredményeire fókuszált.

Összességében a konferenciák ismét sikeresek voltak, kiválóan szervezettek, lebonyolítottak, magas szintű előadásokkal, amit jól illusztrál, hogy az eddigi évekhez képest a konferenciát az NFM illetve ITM illetékesei nyitottak meg.