Örömmel köszöntöm a Vasúti Járművek, Repülőgépek és Hajók Tanszék megújult, honlapján!

Tanszékünk a BME Repülőgépek és Hajók, valamint a BME Vasúti Járművek és Járműrendszeranalízis Tanszékek összevonása után jött létre. Közös célunk, hogy az ipari elvárásokat kielégítő képzési rendszerben korszerű tudással rendelkező mérnökképzést biztosítsunk BSc, MSc és PhD szintű képzésben a légi, vízi, és vasúti közlekedés területén.

Szakterületünk a hő- és áramlástan, a hő- és áramlástechnikai gépek, általános járműgéptan, a járműrendszerek, valamint a vasúti járművek, a repülőgépek és a hajók konstrukciója, dinamikai, irányítási, energetikai és környezetterhelési folyamatai, elméleti- és gyakorlati mérésekre támaszkodó analízise, számítógépes modellezése, numerikus szimulációja, optimalizációja.

Arra törekedünk, hogy a Tanszékünk által ellátott oktatási és kutatási tevékenységekhez köthető alapinformációk, oktatási segédanyagok mellett az aktuális hírek, felhívások, a tanszéki kiadványok és az általunk szervezett konferenciákkal kapcsolatos információk is megtalálhatók legyenek az új honlapunkon.

Reméljük oldalunkon hasznos információkra talál!

 

Üdvözlettel:

Dr. Rohács Dániel
tanszékvezető