Örömmel köszöntöm a Repüléstudományi és Hajózási Tanszék megújult honlapján!

Tanszékünk a BME Vasúti Járművek, Repülőgépek és Hajók Tanszék szétválása után jött létre. Célunk, hogy az ipari elvárásokat kielégítő képzési rendszerben korszerű tudással rendelkező mérnökképzést biztosítsunk BSc, MSc és PhD szintű képzésben a légi, vízi, és vasúti közlekedés területén.

Szakterületünk a hő- és áramlástan, a hő- és áramlástechnikai gépek, valamint a repülőgépek és a hajók konstrukciója, dinamikai, irányítási, energetikai és környezetterhelési folyamatai, elméleti- és gyakorlati mérésekre támaszkodó analízise, számítógépes modellezése, numerikus szimulációja, optimalizációja.

Honlapunkon betekintést ad a Repüléstudományi és Hajózási Tanszékhez köthető legfontosabb oktatási, kutatási, tudományos tevékenységekbe, eredményekbe, alapvetően az alábbi kompetenciák vonatkozásában: légi- és vízi jármű tervezés, modellezés és szimuláció, pilótaképzés, MRO, ATM és UTM. Mai aktív kutatás témák az elektromos és hibrid hajtásrendszerek, a fenntarthatóság kérdései, a pilótanélküli és koncepcionálisan új járművek tervezési módszertana, konfliktus és forgalom management, az autonóm légijárművek üzemeltetése, valamint humán faktor területekhez köthetőek.

Arra törekedünk, hogy a Tanszékünk által ellátott oktatási és kutatási tevékenységekhez köthető alapinformációk, oktatási segédanyagok mellett az aktuális hírek, felhívások, a tanszéki kiadványok és az általunk szervezett konferenciákkal kapcsolatos információk is megtalálhatók legyenek az új honlapunkon.

Reméljük oldalunkon hasznos információkra talál!

 

Üdvözlettel:

Dr. Rohács Dániel
tanszékvezető