A BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar, Vasúti Járművek, repülőgépek és Hajók Tanszéke (VRHT) ösztöndíj pályázatot hirdet BSc, MSc és PhD hallgatók számára a „Diszruptív technológiák kutatás-fejlesztése az e-mobility területén és integrálásuk a mérnökképzésbe” című (EFOP-3.6.1-16-2016-00014) pályázat keretében.

A pályázati felhívás megtekinthető a  Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar honlapján. A pályázat beadási határideje: 2019.03.01. 12:00.

Érdekel a repülés világa? Jól beszélsz angolul?

Szívesen lennél szakmai gyakorlatos a HungaroControlnál?

Akkor ne késlekedj, jelentkezz! Részletek a https://karrier.hungarocontrol.hu/allasajanlatok/szgyakszi weboldalon.

Meghosszabbítva!

A 2. és 3. kategóriában pályázni SZEPTEMBER 15. 14:00-IG OKTÓBER 22. 14:00-IGlehet!

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) (1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3.) ösztöndíj pályázatot hirdet a BME Térítési és Juttatási Szabályzat (TJSZ) 23. § alapján.

Előzmények: A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Neumann János Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem „Diszruptív technológiák kutatás-fejlesztése az e-mobility területén és integrálásuk a mérnökképzésbe” (EFOP-3.6.1-16-2016-00014) címmel pályázatot nyert el.

A BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar, Vasúti Járművek, repülőgépek és Hajók tanszék (VRHT) által meghirdetett Hallgatói pályázat Diszruptív technológiák területén eredményei az alábbi linken érhetőek el:

Pályázat eredmény

A nyertesek a feladatvégzéssel kapcsolatban keressék meg a pályázati anyagban megadott témavezetőket. A szerződések megkötésével kapcsolatban e-mailben kapnak tájékoztatást! A nyerteseknek gratulálunk!

Numerikus áramlástani szimulációkkal kapcsolatos szakmai gyakorlati lehetőség. Bővebben információ a Műszaki szimulációk munkacsoport honlapján.

A repülés specialista és repülési szakmérnök képzésekről a pénzcentrum készített egy átfogó cikket, mely az Index hírportálra is felkerült.

900 ezer forintos kezdő fizetés? Nem vicc, ilyen is van Magyarországon

Aviation Engineering és Aviation Specialist szakirányú továbbképzéseket indít Tanszékünk partnerek közreműködésével.

További információért kérjük látogassa meg a képzés honlapját!

 

A Hőtan, Áramlástan (Hő- és Áramlástan I. , II.) és Járművek hő- és áramlástechnikai berendezései II. c. tárgyak laboratóriumi gyakorlatainak pótlására jelentkezni szükséges
A pótmérésre jelentkezni e-mailben a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen kell. A levél tárgya: Pótlabor jelentkezés legyen. Kérjük, hogy minden esetben tüntessék fel a nevüket, neptun-kódjukat, valamint a tantárgynevét, a pótolandó labor nevét és kódját is. Amennyiben a szükséges információk hiányoznak a jelentkezésből, úgy a jelentkezés nem kerül feldolgozásra.

A pótlásra jelentkezés határideje: 2019.05.17. péntek 12:00.
Mivel a pótlabor az aláírás-pótlást szolgálja, díjköteles pótlásnak számít. Ezért a pótlaborra jelentkezőknek a Neptun-ban is jelentkezniük kell a tantárgyból meghirdetett "díjköteles pótlás" alkalomra. Ez nem jelenti azt, hogy a pótlabor a "díjköteles pótlás" időpontjában lesz, mert az igények felmérése után a pótlás módjáról és időpontjáról 2019.05.20. hétfőtől lehet a honlapon tájékozódni.

Aki nem adta le jelentkezését a feltüntetett határidőig, vagy a félév során igazolatlan hiányzást/sikertelen beugrót követően egy mérést más alkalommal pótolt, az a pótláson nem vehet részt.

A laborok teljesítéséről az alábbi linkeken lehet tájékozódni. A táblázatok a feldolgozás pillanatnyi állását mutatják.

Bármilyen kérdéssel a laborvezetőkhöz lehet fordulni.

Hőtan (Hő- és áramlástan I.):   2019.05.03.
Áramlástan (Hő- és áramlástan II.):  2019.05.06.
Hőág II.: 2019.05.03.

 

A laborpótlásra jelentkezett hallgatók az alábbi beosztás szerint tehetik ezt meg: 

Hőtan, Hő- és áramlástan I.:
2019. 05. 21. 08:15, AE labor

Járművek hő- és áramlástechnikai berendezései II.:
2019. 05. 22. 14:15, AE labor

Áramlástan, Hő- és áramlástan II.:
2019. 05. 23. 10:15, AE labor

 

A pótmérésekkel kapcsolatban a laborgyakorlatokra érvényes szabályok vonatkoznak, a mérésre felkészülten kell érkezni! Azon hallgatók, akik előzetesen nem jelentkeztek a laborpótlásra a mérésen nem vehetnek részt!

Hőtan tárgyból kiadásra kerültek a féléves házi feladatok, melyek letölthetők a tanszéki labor jelentkező rendszerbe történő bejelentkezés után.

A házi feladat javítás eredményei az alábbi linken tekinthetők meg: Házi feladat eredmények

A visszaadott házi feladatokat csak előadáson lehet felvenni. További információk a bővebben gombra kattintva érhetők el.