Hírek

Laborgyakorlatok pótlására jelentkezés

A Hőtan, Áramlástan (Hő- és Áramlástan I. , II.) és Járművek hő- és áramlástechnikai berendezései II. c. tárgyak laboratóriumi gyakorlatainak pótlására jelentkezni szükséges
A pótmérésre jelentkezni e-mailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen kell. A levél tárgya: Pótlabor jelentkezés legyen. Kérjük, hogy minden esetben tüntessék fel a nevüket, neptun-kódjukat, valamint a tantárgynevét, a pótolandó labor nevét és kódját is. Amennyiben a szükséges információk hiányoznak a jelentkezésből, úgy a jelentkezés nem kerül feldolgozásra.

A pótlásra jelentkezés határideje: 2019.12.13. péntek 12:00.
Mivel a pótlabor az aláírás-pótlást szolgálja, díjköteles pótlásnak számít. Ezért a pótlaborra jelentkezőknek a Neptun-ban is jelentkezniük kell a tantárgyból meghirdetett "díjköteles pótlás" alkalomra. Ez nem jelenti azt, hogy a pótlabor a "díjköteles pótlás" időpontjában lesz, mert az igények felmérése után a pótlás módjáról és időpontjáról 2019.12.16. hétfőtől lehet a honlapon tájékozódni.

Aki nem adta le jelentkezését a feltüntetett határidőig, vagy a félév során igazolatlan hiányzást/sikertelen beugrót követően egy mérést más alkalommal pótolt, az a pótláson nem vehet részt.

A laborok teljesítéséről az alábbi linkeken lehet tájékozódni. A táblázatok a feldolgozás pillanatnyi állását mutatják.

Probléma, hiány esetén kérdéssel a mérést végző laborvezetőkhöz lehet fordulni.

Hőtan (Hő- és áramlástan I.):   2019.12.03.
Áramlástan (Hő- és áramlástan II.):  2019.12.03.
Hőág I.: 2019.12.03.

 

Légiközlekedési szakmai gyakorlat a KTI-nél

A Kölzlekedéstudományi Intézet Légiközlekedési Kutató Központ gyakornoki programot hirdet

A program célja, hagy a programban részvevő egyetemi hallgatók a légügyi felügyeleti tevékenységekben való gyakorlati részvétellel tapasztalatot szerezzenek a légiközlekedési hatóság szakmai eljárásaiban, a KTI Közlekedéstudományi Intézet NKft. (KTI) Légiközlekedési Kutatóközpontjának szervezésében. Részletek a Bővebben után, illetve ITT.

Bővebben...:

Hőtan házi feladatok

Hőtan tárgyból kiadásra kerültek a féléves házi feladatok, melyek letölthetők a tanszéki labor jelentkező rendszerbe történő bejelentkezés után.

A házi feladat javítás eredményei az alábbi linken tekinthetők meg: Házi feladat eredmények

A visszaadott házi feladatokat csak előadáson lehet felvenni. További információk a bővebben gombra kattintva érhetők el.

Bővebben...:

Rolls-Royce Gyakornoki Program

A Rolls-Royce idén is tájékoztatót tart az egyetemen gyakornoki és diplomás programjairól, karrierlehetőségiről, ahol minden érdeklődő BSc és MSc hallgatót szeretettel várnak!

Helyszín: STFKis előadó

Időpont: 2019. október 3. 17:00

Részletek a poszteren, Vermes Ádám meghívóját pedig a bővebben gombra kattintva lehet megtekinteni.

Bővebben...:

Laborjelentkezés

A Hőtan, Áramlástan és a Járművek hő és áramlástechnikai berendezései 1. című tantárgyak laborgyakorlataira a jelentkezés a tanszéki laborjelentkező rendszeren keresztül történik, tantárgyanként meghirdetett időszakokban, mely a hír alján található! Kérünk mindenkit, hogy a jelentkezést követően nagyon figyelmesen  jegyezze fel magának a felvett laborgyakorlatok pontos időpontját a későbbi tévedések elkerülésének érdekében! A laborgyakorlatokra jelentkezés időszaka:

Hőtan: 2019.09.16 12:00 – 2019.09.18. 12:00, valamint 2019.02.19. 08:00 – 2019.09.22. 12:00

Áramlástan: 2019.09.19. 8:00 – 2019.09.22. 12:00 

Jhőáb 1.: 2019.09.19. 8:00 – 2019.09.22. 12:00

Jhőáb 2.: A tárgyfelelős által megadott időpontban és módon kell a jelentkezést megtenni.

A jelentkezési határidő: 2019.09.22 12:00 (FIGYELEM! Ezt követően már nincs mód új labor felvételére, vagy a már felvett laboridőpontok módosítására!)

Bővebben...:
TOVÁBB

Üdvözöljük a BME Vasúti Járművek, Repülőgépek és Hajók Tanszék honlapján!

Tanszékvezető:  Dr. Rohács Dániel, egyetemi docens

 

Honlapunkon többek között az alábbi témákkal találkozhat:

Repülés, repülőmérnök képzés, gépészmérnöki tudományok, közlekedésmérnöki tudományok, UAV, robotrepülőgép, CFD, numerikus módszerek, egyetemi oktatás, hajózás, hajómérnök képzés, hajóépítés, hőtan, áramlástan, gázturbina, vasúti közlekedés, vasútmérnök.