Hírek

Pilótaképzésről az indexen

A repülés specialista és repülési szakmérnök képzésekről a pénzcentrum készített egy átfogó cikket, mely az Index hírportálra is felkerült.

900 ezer forintos kezdő fizetés? Nem vicc, ilyen is van Magyarországon

M24 kisrepülőgép

 A Repülőgépek szerkezete óra keretében a tanszék BSc-s hallgatói megtekintették a Műegyetemen készült utolsó megmaradt repülőgépet, amelyről az alábbi linken  látható korabeli híradó felvétel. A gép jelenleg a milánói Leonardo da Vinci Tudományos és Műszaki Múzeum tulajdona, és restaurálás céljából érkezett haza. A tervek szerint a hallgatók részt vehetnek majd a munkákban, és az így megújult repülőgép a K épület Aulájában kerül kiállításra, mielőtt újra birtokba veszi a múzeum.

UL szimulátor fejlesztés!

Érdeklődő hallgatók jelentkezését várjuk egy UL kategóriájú, mozgó repülésszimulátor fejlesztéséhez! Ha a projekt elindul, gépészeti alkatrészek, elektromos mozgatás, hardver, szoftver elemek tervezésére lesz szükség. Az itt folyó munka TDK, szakdolgozat, diplomaterv téma keretében is végezhető majd!

Érdeklődni: Jankovics Istvánnál (J418) vagy Gáti Balázsnál (J423)

Légiforgalmi pilóta program

Aviation Engineering és Aviation Specialist szakirányú továbbképzéseket indít Tanszékünk partnerek közreműködésével.

További információért kérjük látogassa meg a képzés honlapját!

 

Tovább...

Üdvözöljük a BME Vasúti Járművek, Repülőgépek és Hajók Tanszék honlapján!

Tanszékvezető:  Dr. Rohács Dániel, egyetemi docens

 

Honlapunkon többek között az alábbi témákkal találkozhat:

Repülés, repülőmérnök képzés, gépészmérnöki tudományok, közlekedésmérnöki tudományok, UAV, robotrepülőgép, CFD, numerikus módszerek, egyetemi oktatás, hajózás, hajómérnök képzés, hajóépítés, hőtan, áramlástan, gázturbina, vasúti közlekedés, vasútmérnök.