Hírek

Hőtan házi feladatok

Hőtan tárgyból kiadásra kerültek a féléves házi feladatok, melyek letölthetők a tanszéki labor jelentkező rendszerbe történő bejelentkezés után. A javításra beadás időpontjai és a beadás menete a bővebben gombra kattintva érhetők el. A már beadott házi feladatok javításának eredményei a Moodle rendszerben tekinthetők meg.

A házi feladat javítás eredményei az alábbi linken tekinthetők meg: Házi feladat eredmények

Bővebben...:

Gyakornoki programok a KTI-nél

Gyakornoki programok indulása!

A KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar és az Innovációs és Technológiai Minisztérium együttműködésével szakmai gyakorlati lehetőségeket kínál az alábbi témakörökben:

A programokban a szakterületi képzésben részesülő BSc és Msc hallgatók vehetnek részt, minden program 15 fő számára nyújt lehetőséget.

További információkért forduljanak Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., vagy jöjjenek el a tájékoztató és konzultációs előadásokra:

  • Légi szakág tájékoztató:  2020. szeptember 16. 15:00, BME J202 terem
  • Vasúti szakág tájékoztató:  2020. szeptember 17. 15:00, BME J210 terem
  • Vízi szakág tájékoztató:  2020. szeptember 17. 16:30, BME J210 terem

További részletek a Bővebben után!

Bővebben...:

Kale Utku doktori disszertáció és tézisfüzet

Kale Utku PhD hallgatónk Operators (Pilots, ATCOs)’ Load Monitoring and Management című doktori disszertációja és tézisfüzete az alábbi linkeken érhető el. 

Doktori disszertáció

Tézisfüzet

A doktori védésének időpontjáról később adunk tájékoztatást.

HungaroControl Student Innovation Challenge

Idén is megrendezésre kerül a Student Innovation Challenge, a HungaroControl Zrt. innovációs diákversenye.

A versenyre olyan ötleteket, innovatív megoldásokat várunk, amelyek a termék- és szolgáltatásfejlesztésen keresztül hozzájárulnak az iparág fejlődéséhez, jövőjéhez.

Részletek a Bővebben után, ITT, és a plakáton.

Bővebben...:

Szakmai gyakorlat

Numerikus áramlástani szimulációkkal kapcsolatos szakmai gyakorlati lehetőség. Bővebben információ a Műszaki szimulációk munkacsoport honlapján.

TOVÁBB

Üdvözöljük a BME Vasúti Járművek, Repülőgépek és Hajók Tanszék honlapján!

Tanszékvezető:  Dr. Rohács Dániel, egyetemi docens

 

Honlapunkon többek között az alábbi témákkal találkozhat:

Repülés, repülőmérnök képzés, gépészmérnöki tudományok, közlekedésmérnöki tudományok, UAV, robotrepülőgép, CFD, numerikus módszerek, egyetemi oktatás, hajózás, hajómérnök képzés, hajóépítés, hőtan, áramlástan, gázturbina, vasúti közlekedés, vasútmérnök.