Hírek

Laborgyakorlatok pótlására jelentkezés

A Hőtan, Áramlástan, Hő- és Áramlástan I. és Járművek hő- és áramlástechnikai berendezései I. c. tárgyak laboratóriumi gyakorlatainak pótlására jelentkezni szükséges
A pótmérésre jelentkezni e-mailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen kell. A levél tárgya: Pótlabor jelentkezés legyen. Kérjük, hogy minden esetben tüntessék fel a nevüket, neptun-kódjukat, valamint a tantárgynevét, a pótolandó labor nevét és kódját is. Amennyiben a szükséges információk hiányoznak a jelentkezésből, úgy a jelentkezés nem kerül feldolgozásra.

A pótlásra jelentkezés határideje: 2022.12.01. csütörtök 12:00.
Mivel a pótlabor az aláírás-pótlást szolgálja, díjköteles pótlásnak számít. Ezért a pótlaborra jelentkezőknek a Neptun-ban is jelentkezniük kell a tantárgyból meghirdetett "díjköteles pótlás" alkalomra. Ez nem jelenti azt, hogy a pótlabor a "díjköteles pótlás" időpontjában lesz, mert az igények felmérése után a pótlás módjáról és időpontjáról 2022.12.12. hétfőtől lehet a honlapon tájékozódni.

Aki nem adta le jelentkezését a feltüntetett határidőig, vagy a félév során igazolatlan hiányzást/sikertelen beugrót követően egy mérést más alkalommal pótolt, az a pótláson nem vehet részt.

A laborok teljesítéséről az alábbi linkeken lehet tájékozódni. A táblázatok a feldolgozás pillanatnyi állását mutatják.

Probléma, hiány esetén kérdéssel a mérést végző laborvezetőkhöz lehet fordulni.

Hőtan, régi Hő- és áramlástan I.2022.11.21.
Áramlástan, Hő- és áramlástan II.:  2022.11.22.
új Hő és Áramlástan I.: 2022.11.21.
Járművek Hő- és Áramlástechnikai berendezései I: 
2022.11.21.

 

Álláslehetőség

Akár egyetem mellett is végezhető állás a Wizz Air-nél!

A Wizz Air navigátor asszisztensi pozícióba keres jelentkezőket. A munkakör remek lehetőség légiközlekedési szakmai tapasztalatok szerzésére és a munkakörön belül továbblépési lehetőséget is tartalmaz. Jelentkezni angol nyelvű önéletrajzzal lehet Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. További részletek a Bővebben után és a munkakör leírásában!

Bővebben...:

Hőtan házi feladatok

Hőtan tárgyból kiadásra kerültek a féléves házi feladatok, melyek letölthetők a tanszéki labor jelentkező rendszerbe történő bejelentkezés után.

A házi feladat javítás eredményei az alábbi linken tekinthetők meg: Házi feladat eredmények

A visszaadott házi feladatokat csak előadáson lehet felvenni. További információk a bővebben gombra kattintva érhetők el.

Bővebben...:

Laborjelentkezés

A Hőtan (BMEKOVRA144), Áramlástan (BMEKOVRA145), Hő- és Áramlástan 1. (BMEKOVRA194) valamint a Járművek hő- és áramlástechnikai berendezései 1. (BMEKOVRA463) című tantárgyak laborgyakorlataira a jelentkezés a tanszéki laborjelentkező rendszeren keresztül történik az alábbiaknak megfelelően: 

Bővebben...:

Wizzair tanfolyam

Navigációs tanfolyam a Wizz Air szervezésében!

November 8-án induló navigációs tréningünkre keresünk az aviatika iránt elkötelezett jelölteket, akik szeretnének a tanfolyam után a Wizz Operational Control részlegén dolgozni navigációs tisztként.

Részletek a ITT, vagy a Bővebben után!

Bővebben...:
TOVÁBB

Üdvözöljük a Repüléstudományi és Hajózási Tanszék honlapján!

Tanszékvezető:  Dr. Rohács Dániel, egyetemi docens

Honlapunkon betekintést ad a Repüléstudományi és Hajózási Tanszékhez köthető legfontosabb oktatási, kutatási, tudományos tevékenységekbe, eredményekbe, alapvetően az alábbi kompetenciák vonatkozásában: légi- és vízi jármű tervezés, modellezés és szimuláció, pilótaképzés, MRO, ATM és UTM. Mai aktív kutatás témák az elektromos és hibrid hajtásrendszerek, a fenntarthatóság kérdései, a pilótanélküli és koncepcionálisan új járművek tervezési módszertana, konfliktus és forgalom management, az autonóm légijárművek üzemeltetése, valamint humán faktor területekhez köthetőek.

Friss hírekért, érdekességekért kövessen minket más platformokon is:

Facebook oldalunk

Youtube csatornánk