Hírek

Labor és házi teljesítések

A Hőtan (Hő- és áramlástan I.), Áramlástan (Hő- és áramlástan II.) és Járművek hő- és áramlástechnikai berendezései I. tárgyak teljesítési táblázata az alábbi linkeken található.

Bármilyen kérdéssel a megfelelő oktatóhoz lehet fordulni.

Hő- és áramlástan I.:   2018.05.24.
Hő- és áramlástan II.:  2018.05.24.
Járművek hő- és áramlástechnikai berendezései I.: 2018.05.24.

Hő- és áramlástan I. házi feladatok

Hő- és áramlástan I. (BMEKORHA104) tárgyból kiadásra kerültek a féléves házi feladatok, melyek letölthetők a tanszéki labor jelentkező rendszerbe történő bejelentkezés után.

A házi feladat javítás eredményei az alábbi linken tekinthetők meg: Házi feladat eredmények

A házi feladatokat az utolsó leadás után 2018.05.18. pénteken, 10:00 és 13:00 között a J418 irodában lehet felvenni.

(A visszaadott házi feladatokat csak előadáson lehet felvenni.) További információk a bővebben gombra kattintva érhetők el.

Bővebben...:

Laborgyakorlatok pótlására jelentkezés

A Hő- és Áramlástan I. , II. c. tárgyak laboratóriumi gyakorlatainak pótlására jelentkezni szükséges
A pótmérésre jelentkezni e-mailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen kell. A levél tárgya: Pótlabor jelentkezés legyen. Kérjük, hogy minden esetben tüntessék fel a nevüket, neptun-kódjukat, valamint a tantárgynevét, a pótolandó labor nevét és kódját is. Amennyiben a szükséges információk hiányoznak a jelentkezésből, úgy a jelentkezés nem kerül feldolgozásra.

A pótlásra jelentkezés határideje: 2018.05.18. péntek 12:00.
Mivel a pótlabor az aláírás-pótlást szolgálja, díjköteles pótlásnak számít. Ezért a pótlaborra jelentkezőknek a Neptun-ban is jelentkezniük kell a tantárgyból meghirdetett "díjköteles pótlás" alkalomra. Ez nem jelenti azt, hogy a pótlabor a "díjköteles pótlás" időpontjában lesz, mert az igények felmérése után a pótlás módjáról és időpontjáról 2018.05.21. hétfőtől lehet a honlapon tájékozódni.

Aki nem adta le jelentkezését a feltüntetett határidőig, vagy a félév során igazolatlan hiányzást/sikertelen beugrót követően egy mérést más alkalommal pótolt, az a pótláson nem vehet részt.

A laborok teljesítéséről az alábbi linkeken lehet tájékozódni.

Bármilyen kérdéssel a laborvezetőkhöz lehet fordulni.

Hő- és áramlástan I.:   2018.04.26.
Hő- és áramlástan II.:  2018.05.10.

 

Hallgatói pályázat Diszruptív technológiák területén - EREDMÉNY

A BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar, Vasúti Járművek, repülőgépek és Hajók tanszék (VRHT) által meghirdetett Hallgatói pályázat Diszruptív technológiák területén eredményei az alábbi linken érhetőek el:

Pályázat eredmény

VÁLTOZÁS!
Tájékoztatjuk a Pályázókat, hogy az 5. tématerületet (Részvétel képzési tanfolyamon és külföldi tanulmányúton) a kiíró törölte, így az ide beadott pályázatok nem kerültek értékelésre. Megértésüket köszönjük.

Bővebben...:

Szakmai gyakorlat

Numerikus áramlástani szimulációkkal kapcsolatos szakmai gyakorlati lehetőség. Bővebben információ a Műszaki szimulációk munkacsoport honlapján.

TOVÁBB

Üdvözöljük a BME Vasúti Járművek, Repülőgépek és Hajók Tanszék honlapján!

Tanszékvezető:  Dr. Rohács Dániel, egyetemi docens

 

Honlapunkon többek között az alábbi témákkal találkozhat:

Repülés, repülőmérnök képzés, gépészmérnöki tudományok, közlekedésmérnöki tudományok, UAV, robotrepülőgép, CFD, numerikus módszerek, egyetemi oktatás, hajózás, hajómérnök képzés, hajóépítés, hőtan, áramlástan, gázturbina, vasúti közlekedés, vasútmérnök.