Hírek

Hő- és áramlástan I. házi feladatok

Hő- és áramlástan I. (BMEKORHA104) tárgyból kiadásra kerültek a féléves házi feladatok, melyek letölthetők a tanszéki labor jelentkező rendszerbe történő bejelentkezés után.

A házi feladat javítás eredményei az alábbi linken tekinthetők meg: Házi feladat eredmények

A visszaadott házi feladatokat csak előadáson lehet felvenni. További információk a bővebben gombra kattintva érhetők el.

Bővebben...:

Laborjelentkezés

A Hő- és áramlástan I-II és a Járművek hő és áramlástechnikai berendezései 1. tárgyak laborgyakorlataira a jelentezési időszak a 2. oktatási héten hétfőn (2018.02.12.) 12:00-kor kezdődik. Jelentkezni a tanszéki laborjelentkező rendszeren keresztül kell! A jelentkezést követően kérünk mindenkit, hogy nagyon figyelmesen  jegyezze fel magának a felvett laborgyakorlatok pontos időpontját a későbbi tévedések elkerülésének érdekében!

A jelentkezési határidő: 2018.02.18. 12:00 (FIGYELEM! Ezt követően már nincs mód új labor felvételére, vagy a már felvett laboridőpontok módosítására!)

Bővebben...:

Szakmai gyakorlat

Numerikus áramlástani szimulációkkal kapcsolatos szakmai gyakorlati lehetőség. Bővebben információ a Műszaki szimulációk munkacsoport honlapján.

Pilótaképzésről az indexen

A repülés specialista és repülési szakmérnök képzésekről a pénzcentrum készített egy átfogó cikket, mely az Index hírportálra is felkerült.

900 ezer forintos kezdő fizetés? Nem vicc, ilyen is van Magyarországon

M24 kisrepülőgép

 A Repülőgépek szerkezete óra keretében a tanszék BSc-s hallgatói megtekintették a Műegyetemen készült utolsó megmaradt repülőgépet, amelyről az alábbi linken  látható korabeli híradó felvétel. A gép jelenleg a milánói Leonardo da Vinci Tudományos és Műszaki Múzeum tulajdona, és restaurálás céljából érkezett haza. A tervek szerint a hallgatók részt vehetnek majd a munkákban, és az így megújult repülőgép a K épület Aulájában kerül kiállításra, mielőtt újra birtokba veszi a múzeum.

TOVÁBB

Üdvözöljük a BME Vasúti Járművek, Repülőgépek és Hajók Tanszék honlapján!

Tanszékvezető:  Dr. Rohács Dániel, egyetemi docens

 

Honlapunkon többek között az alábbi témákkal találkozhat:

Repülés, repülőmérnök képzés, gépészmérnöki tudományok, közlekedésmérnöki tudományok, UAV, robotrepülőgép, CFD, numerikus módszerek, egyetemi oktatás, hajózás, hajómérnök képzés, hajóépítés, hőtan, áramlástan, gázturbina, vasúti közlekedés, vasútmérnök.