A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) (1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3.) ösztöndíj pályázatot hirdet a BME Térítési és Juttatási Szabályzat (TJSZ) 23. § alapján.

Előzmények: A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Neumann János Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem „Diszruptív technológiák kutatás-fejlesztése az e-mobility területén és integrálásuk a mérnökképzésbe” (EFOP-3.6.1-16-2016-00014) címmel pályázatot nyert el.

A projekt célja az egyetemi tudományos – kutatói – technológiai – innovációs tevékenység fejlesztése, ide értve a human utánpótlás feltételrendszerének javítását; az egyetemek (tudásbázisok) szerepének a növelését és a „quadruple helix” „tudás négyszög” kiépítését, bővítését.

A projekt szakmai programja a hibrid propulziós technológiai fejlesztése és alkalmazása kisrepülőgépek, légi eszközök megvalósításában, illetve ehhez kapcsolódóan a diszruptív technológiák fejlesztéséhez szükséges tudás és kompetenciák fejlesztésében.

A verseny célja
Olyan technológiai, fenntarthatósági vagy üzleti innovációkat keresünk, amelyek szorosan kapcsolódnak a hibrid-elektromos légi közlekedéshez.

A verseny szakaszai
Ötletpályázat: 2018. május 21. - június 30.
Tervpályázat: 2018. július 1. - szeptember 30.
Demonstráció: 2018. október 1. - 2019. március 31.

Jelentkezés
Hozz létre egy legalább 3 fős, karokon átívelő csapatot és állítsátok össze ötletpályázatotokat a megadott határidőig. Jelentkezni az ötletpályázatotok beadásával, a www.siemens.hu/bmeverseny2018 honlapon vagy emailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött levéllel tudtok (a levél tárgyába írjátok be: eAIR_”csapatnév” ).

Részletes leírás
Siemens versenyfelhívás

Életének 89. évében elhunyt Dr. Pásztor Endre egyetemi tanár, Professor Emeritus. Gyászszertartására 2018. július 5-én 11 órakor a római katolikus vallás szertartása szerint az alsógödi Pázmány Péter utcai temetőben kerül sor, amit az alsógödi Szent István templomban gyászmise követ. Az elhunytat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem saját halottjának tekinti.

A Hőtan (Hő- és áramlástan I.), Áramlástan (Hő- és áramlástan II.) és Járművek hő- és áramlástechnikai berendezései I. tárgyak teljesítési táblázata az alábbi linkeken található.

Bármilyen kérdéssel a megfelelő oktatóhoz lehet fordulni.

Hő- és áramlástan I.:   2018.05.24.
Hő- és áramlástan II.:  2018.05.24.
Járművek hő- és áramlástechnikai berendezései I.: 2018.05.24.

Numerikus áramlástani szimulációkkal kapcsolatos szakmai gyakorlati lehetőség. Bővebben információ a Műszaki szimulációk munkacsoport honlapján.

A repülés specialista és repülési szakmérnök képzésekről a pénzcentrum készített egy átfogó cikket, mely az Index hírportálra is felkerült.

900 ezer forintos kezdő fizetés? Nem vicc, ilyen is van Magyarországon

Aviation Engineering és Aviation Specialist szakirányú továbbképzéseket indít Tanszékünk partnerek közreműködésével.

További információért kérjük látogassa meg a képzés honlapját!